Vagyonátruházási illeték audit

Az Ayming piacvezető Magyarországon az ingatlanokat terhelő adók csökkentését célzó auditok terén. Egyedülálló tapasztalatunk - irodaházak, ipari és logisztikai ingatlanok vizsgálata - azt mutatja, hogy nemcsak az ingatlanok fenntartásához kapcsolódó helyi adóterhek, hanem a szerzéssel, a tranzakcióval kapcsolatos költségek, így pl. a vételár 4%-át is kitevő vagyonszerzési illeték is jelentősen csökkenthető az esetek többségében.

Szeretné csökkenteni az ingatlanvásárlásai után fizetett vagyonátruházási illetéket?

 

A vagyonátruházási illeték szabályai (1990. évi XCIII. törvény az illetékekről (Itv.)) meglehetősen összetettek, ugyanakkor számos olyan mentességet és kedvezményt biztosítanak, amelyek kihasználásával csökkenthető ez a teher.

Ayming: az ingatlanspecialista

Ingatlanszektorra szakosodott auditoraink, és más szakértők (földmérők, építészek, mérnökök, adójogászok) révén állunk rendelkezésre a nagy értékű (jellemzően 750 millió Ft forgalmi érték feletti) kereskedelmi és ipari ingatlanok tranzakciójához kapcsolódó költségek csökkentése érdekében. Cégcsoportunk nemzetközi módszertanát hatékonyan adaptáltuk a hazai adójogi környezetbe, munkánkat emellett ma már a szektor nagy értékű ingatlanjaira vonatkozó átfogó, saját fejlesztésű adatbázis is segíti.

Legyen szó teljes körű szolgáltatásról vagy egyéni igényekről, az Ayming magasan képzett, tapasztalt auditor csapata egyedülálló módszertanával felméri, értékeli és dokumentálja a megtakarítási lehetőségeket, valamint minden szükséges erőforrást és szaktudást biztosít azok megvalósítása érdekében.

  1. PREAUDIT: a személyre szabott ajánlatot megelőző, mindössze néhány, az ingatlannal kapcsolatos alapadatra épülő előminősítés
  2. ÉRTÉKBECSLÉS: értékbecslőink szükség szerint megállapítják az ingatlan korrigált forgalmi értékét
  3. ADÓJOGI AUDIT: adójogászaink megállapítják az ingatlannal kapcsolatban érvényesíthető, a hatályos jogszabályok alapján fennálló mentességeket és kedvezményeket
  4. AUDITJELENTÉS: tartalmazza a feltárt és azonosított megtakarítások érvényesítéséhez szükséges valamennyi dokumentumot (bevallások, kísérőlevelek, értékbecslések stb.)
  5. MEGVALÓSÍTÁS: szakértőink végigkísérik az érvényesítés teljes folyamatát

Erősségeink

Az illeték csökkentését célzó projekt teljes körű, személyre szabott menedzselése.

  • Az értékbecslés során, szükség szerint elkészített dokumentumok az auditjelentés részeként átadásra kerülnek
  • Egyedülálló szaktudás és adatbázis
  • Multidiszciplináris, az ingatlanszektorra szakosodott auditorokból, adótanácsadókból, földmérőkből, építészekből, mérnökökből, adójogászokból és értékbecslőkből álló csapat
  • Személyre szabott - jellemzően sikerdíjas -, a ténylegesen elért és biztosított eredményeken alapuló árazás
  • 15 millió eurós szakmai felelősségbiztosítás