Kutatás-fejlesztés és innováció: versenyképességi előny

A kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek rendkívül fontos fejlődési és versenyképességi tényezők, finanszírozásuk így kiemelkedő jelentőségű. Számos adóoldali ösztönző, támogatás, közvetlen és közvetett forrás áll a vállalkozások rendelkezésére, melyek között nem könnyű biztonsággal eligazodni.

Szeretné erősíteni kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét?

Az Ayming válasza: személyre szabott tanácsadás valamennyi közvetlen és közvetett támogatási forma optimális kihasználása érdekében

Az Ayming nemzetközi piacvezető a vállalkozások K+F és innovációs tevékenységeihez kapcsolódó forrásokhoz való hozzájutás elősegítésében, legyen szó:

  • az adókedvezmények jelentette indirekt ösztönzőkről, melyek lehetővé teszik a társasági adó, a helyi iparűzési adó, az innovációs járulék és egyéb terhek csökkentését, vagy
  • a közvetlen európai uniós, európai uniós társfinanszírozású vagy hazai finanszírozású támogatások jelentette direkt ösztönzőkről.

Egyedi módszertanunk lehetővé teszi a kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek jövedelmezőségének – a kockázatok kezelése mellett történő - optimalizálását.

  • Személyre szabott: gondoskodunk a projektek életciklusához legjobban igazodó finanszírozási forma biztosításáról.
  • Átfogó: a projekteket egyaránt kezeljük azok tudományos, műszaki, módszertani, pénzügyi és adózási szempontjai szerint.
  • Kiegészítő: lehetővé tesszük, hogy az adott projekthez kapcsolható közvetlen és közvetett támogatások egyaránt kihasználásra kerüljenek.

A K+F tevékenységekkel kapcsolatos tanácsadás célja, hogy tekintettel a hatályos minősítési és elszámolási rendelkezésekre, valamint az adóhatóságok ellenőrzési gyakorlatára, egyrészt a projektek megtérülése a lehető legjobb legyen, másrészt az igénybevétel tartósan növelje a vállalati teljesítményt.

Erősségeink

30 éves nemzetközi tapasztalat és a rendelkezésre álló források részletes ismerete lehetővé teszi, hogy ügyfeleink K+F és innovációs projektjeit az ötlet felmerülésétől a megvalósításig nyomon kövessük.

Multidiszciplináris K+F és innovációs szakértői csapatunk - 425 felsőfokú, sok esetben PhD fokozattal rendelkező, a legváltozatosabb tudományágakat képviselő auditor - évente 15 000 projekten működik közre, és ezzel több mint 1 milliárd euró pótlólagos finanszírozást biztosít ügyfeleinknek.